Dragii mei,

Cred în puterea faptelor și sunt determinat să duc mai departe reușitele din acest prim mandat. Îmi place să cred că v-am făcut mândri că locuiți în Sectorul 6 și că, împreună, vom realiza și mai multe proiecte locale, în următorii patru ani.
Îmi doresc să ne ajute Dumnezeu să fim sănătoși și să ne creștem copiii și nepoții într-un loc la care alții nici nu îndrăznesc să viseze.
Aici, acasă, în Sectorul 6.

CONTINUĂM ÎMPREUNĂ

În acești patru ani de administrare a Sectorului 6
am transformat vorbele în fapte.

”Zis și făcut!” nu este un simplu slogan de campanie, ci a devenit, pentru mine și echipa mea, o ștampilă pe care o putem pune, cu mândrie, pe sute de proiecte reușite în sectorul nostru.

În aceeași logică de până acum, voi duce mai departe puterea faptelor, motiv pentru care vă invit să-mi fiți parteneri în implementarea a 10 capitole ce vor contura povestea de succes a comunității noastre:

1. Reabilitare termică
2. Infrastructură rutieră
3. Spații verzi
4. Școli moderne – Educație de calitate
5. Sănătatea sectorului nostru
6. Siguranța comunității
7. Servicii sociale
8. Curățenie și gestionarea deșeurilor
9. Cultură
10. Primăria la un click distanță

1 REABILITARE TERMICĂ
CONTINUĂM
REABILITAREA TERMICĂ
Una dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat Sectorul 6, până în vara anului 2016, a fost absența unei viziuni coerente pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Mi-am asumat această mare provocare încă de la începutul mandatului și, alături de echipa mea, am demarat cel mai amplu proiect de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din România.

Voi continua să reabilitez zeci de mii de apartamente anual, astfel încât costurile de întreținere pentru fiecare familie să fie cât mai reduse.

Și voi continua să muncesc, până la reabilitarea tuturor blocurilor din sectorul nostru, înscrise în acest program european.

TE SIMȚI ACASĂ,
ÎN SECTORUL 6!
Un bloc reabilitat înseamnă mai mult decât izolare termică, înseamnă un spațiu modern și confortabil.

Mi-am propus ca transformarea mediului de locuit să fie una integrată și să sporim confortul oamenilor.

Principiul de la care am plecat cu acest proiect este că atât în apartament, cât și în jurul blocului, trebuie să te simți acasă.

În acest sens, am amenajat grădinile blocurilor, aleile, trotuarele, parcările și spațiile de recreere din jurul acestora.

Voi continua modernizarea tuturor grădinilor de bloc, transformându-le astfel în oaze de verdeață și voi extinde modernizarea iluminatului public și arhitectural pentru toate spațiile publice aflate în administrarea Primăriei Sectorului 6.

2 INFRASTRUCTURA RUTIERA

ÎMBUNĂTĂȚIREA TRAFICULUI
PIETONAL ȘI RUTIER
Susținem proiectele de infrastructură mare, realizate de Primăria Capitalei, prin elaborarea, la nivelul primăriei de sector, a documentațiilor tehnice și a cadrului urbanistic de dezvoltare, pentru:

1. Finalizarea proiectului Penetrației Splai – Ciurel – A1, care va prelua traficul tranzițional, pentru cei care vin din zonele limitrofe ale Bucureștiului, către zonele comerciale și de birouri din Nordul și Centrul Capitalei.

2. Supralărgirea Prelungirii Ghencea, la care se lucrează deja și care preia traficul tranzițional din zona Domnești către zonele centrale din Capitală.

Voi continua implementarea sensurilor unice
în toate zonele din Sectorul 6
Soluția sensurilor unice pe străzile interioare din cartiere reprezintă un model de fluidizare a traficului în marile orașe europene și este deja aplicat cu succes și în sectorul nostru.
 • Prin implementarea acestui proiect reușim, totodată, eliberarea trotuarelor și crearea de locuri de parcare suplimentare, contractabile, paralele cu axul drumului.
 • Am finalizat procedurile pentru construirea de parcaje subterane, terane, supraterane și parcări inteligente. Astăzi, putem afirma că avem front de lucru pentru construirea de locuri de parcare într-un ritm susținut.
 • Voi continua să construiesc zeci de mii de locuri de parcare, în perioada următoare, astfel încât confortul familiilor din Sectorul 6 să crească în mod constant.
CONTINUĂM ÎMPREUNĂ
Fluidizăm traficul din Sectorul 6 prin:
 • Construirea a șase pasarele pietonale peste Bulevardul Iuliu Maniu, pentru siguranța pietonilor și pentru optimizarea sistemului de semaforizare inteligentă. Acestea se vor amenaja în punctele cu trafic intens, respectiv la intersecțiile cu: Vasile Milea, Virtuții, Veteranilor, Gorjului, Apusului și Valea Cascadelor;
 • Înființarea unei legături de interconectare a bulevardelor: Prelungirea Ghencea, Bulevardul Timișoara și Strada Valea Cascadelor;
 • Extinderea proiectelor de tip Park&Ride, începute în acest mandat, cu noi parcări:
 • În zona de acces dinspre Domnești, la capătul liniei metroului ușor de suprafață,
 • La intrarea dinspre autostrada A1, având posibilități multiple de accesare a mijloacelor de transport public: metrou, autobuz, troleibuz;

 • Penetrația Bulevardul Timișoara – Centura Capitalei, un mare proiect de descongestionarea traficului de tranzit dinspre zonele limitrofe;

 • Relocarea în afara sectorului a Vămii București – Ilfov, care blochează cu zeci de tiruri Bulevardul Timișoara.

Bulevardul Drumul Taberei, o nouă perspectivă!

Mi-am propus redarea frumuseții și utilității Bulevardului Drumul Taberei, odată ce lucrările la magistrala M5 vor fi încheiate.
Imediat după preluarea bulevardului în administrare de la Metrorex, voi reabilita cu prioritate trama stradală: scuarul central pe toată lungimea sa, aliniamente, platbande și alveole înverzite cu gazon și arbuști, trotuarele redate pietonilor și spațiile de parcare optimizate, prin reconfigurare.

3SPAȚII VERZI

DEMARĂM LUCRĂRILE DE
MODERNIZARE A LACULUI MORII
Am efectuat toate demersurile pentru realizarea proiectului care va pune Sectorul 6 pe harta turistică a Europei: reamenajarea Insulei și a promenadei pe digul Lacului Morii
Am semnat Autorizația de Construire pentru amenajarea Lacului Morii
 • În acest mandat, am preluat în administrarea Sectorului 6, de la Apele Române, coronamentul și insula Lacului Morii;
 • Am efectuat studiul de fezabilitate și am organizat dezbateri publice pentru a conlucra cu membrii comunității la acest proiect ambițios;
 • Am obținut toate avizele necesare, am semnat și emis Autorizația de Construire pentru amenajarea Lacului Morii;

 • Voi amenaja aici cea mai frumoasă zonă de agrement din România;

 • Atât cei care practică jogging, cât și bicicliștii sau familiile care se plimbă în această zonă vor regăsi elemente de interes în proiect;

 • Finalizăm împreună, în următorul an, cea mai mare zonă de agrement cu plajă artificială din România.
Un țel depășit: am amenajat peste 500.000 metri pătrați de spații verzi! Am modernizat toate parcurile din Sectorul 6!
Voi continua implementarea sensurilor unice
în toate zonele din Sectorul 6
La începutul mandatului de primar, am promis că voi construi un parc nou în Sectorul 6 și m-am ținut de cuvânt! Voi păstra bunul obicei de a înființa parcuri noi, cu dotări moderne, pentru comunitatea noastră.
 • Am construit, de la zero, primul parc nou-înființat în Capitală, în ultimii 30 de ani: Parcul Timișoara.
 • Noul parc, de pe bulevardul cu același nume, este un proiect de succes, ce a devenit model de bune practici pentru reconversia urbană a unei foste platforme industriale.
 • Am salvat de la returnarea fondurilor europene, dar și de la degradare, Parcul Drumul Taberei, pe care am reușit, în doar 8 luni, să-l transform în cel mai frumos parc din România;
 • Am deschis serele din Parcul Drumul Taberei, optimizând consumul celor 7 pavilioane expoziționale, prin utilizarea de energie verde;

 • Am redat familiilor plăcerea de a-și aminti de plimbările pe lacul din Parcul Drumul Taberei și acum, cel mai mare ponton plutitor din România, pe care l-am construit pentru a oferi hidrobiciclete, se dovedește neîncăpător pentru toți cei mici și mari, care accesează zilnic această facilitate;
 • Am reamenajat locurile de joacă și terenurile de sport, pentru a susține o comunitate activă, care petrece timp de calitate în aer liber;

 • Am preluat în administrare, de la Ministerul Transporturilor, zona adiacentă Gării Cotroceni, pentru amenajarea celei mai moderne zone de promenadă din București și a unui nou parc, pe o suprafață de peste 70.000 metri pătrați.
CONTINUĂM ÎMPREUNĂ
 • Voi continua înființarea de parcuri noi, iar pentru trei dintre ele, din Prelungirea Ghencea, Calea Plevnei și Regie, deja am demarat procedurile administrative;

 • Voi demara cel mai amplu proiect din România, cu privire la reducerea emisiilor de carbon prin crearea de Grădini Suspendate pe blocurile de locuințe și pe clădirile publice din sectorul nostru, care să acționeze ca un ”filtru de praf” și să înfrumusețeze peisajul urban;
 • În cele mai accesate zone din sectorul nostru, voi amenaja stații de reîncărcare gratuită a autoturismelor electrice, asigurând astfel confort sporit cetățenilor care aleg un astfel de mijloc de transport, prietenos cu mediul înconjurător.
4 ȘCOLI MODERNE, EDUCAȚIE DE CALITATE
Educația copiilor noștri reprezintă baza pe care clădim viitorul comunității și niciun efort nu este prea mare, atunci când ne dorim o fundație solidă. De aceea, mi-am stabilit ca prioritate a mandatului de primar finanțarea corectă a unităților de învățământ preuniversitare, din sectorul nostru, modernizarea lor și construirea de noi creșe, grădinițe, școli și licee.
Educația copiilor noștri reprezintă baza pe care clădim viitorul comunității și niciun efort nu este prea mare, atunci când ne dorim o fundație solidă. De aceea, mi-am stabilit ca prioritate a mandatului de primar finanțarea corectă a unităților de învățământ preuniversitare, din sectorul nostru, modernizarea lor și construirea de noi creșe, grădinițe, școli și licee.
Creșe
Ca primar al unei comunități extinse, dar și ca părinte, am simțit și înțeles importanța primilor ani în dezvoltarea copiilor. De aceea, investiția în educația copiilor a fost și rămâne un punct de bază al programului meu și pentru următorii patru ani.
 • Am extins cu 30% numărul locurilor disponibile în centrele de zi pentru antepreșcolari și voi continua să investesc în clădiri noi, moderne, ușor accesibile, în toate cartierele sectorului nostru;

 • Am înființat singura creșă de stat din România, care funcționează
  în sistem Montessori;
 • Am demarat lucrările de construire a unei creșe noi în Sectorul 6,
  cu o capacitate de 124 de locuri, pentru care am obținut fonduri europene nerambursabile. În toamna anului 2021, creșa ”Îngerașii”
  va fi pregătită de deschidere, conform standardelor europene,
  pe care le asigurăm în toate unitățile nou-construite sau în curs
  de modernizare;
 • În acest moment, avem în lucru finalizarea procedurilor pentru alte
  5 creșe noi în Sectorul 6, astfel încât capacitatea de preluare să asigure toate cererile tinerelor familii.
Grădinițe
 • Am construit de la zero cea mai modernă grădiniță din România, prin fonduri atrase în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, asigurând peste 200 de locuri noi pentru copii și 70 de noi locuri de muncă, scoase la concurs pentru desfășurarea activității specifice.
 • Am atras fonduri europene pentru construirea a 3 grădinițe noi în sectorul nostru, care vor respecta normele actuale ale Uniunii Europene privind consumul de energie aproape egal cu zero (NZEB).
 • Voi finanța, în continuare, cursurile opționale pentru copiii din grădinițele noastre, astfel încât accesul la ore de limbi străine sau dans să nu fie o problemă financiară pentru părinți.
Grădinițe
 • Am construit de la zero cea mai modernă grădiniță din România, prin fonduri atrase în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, asigurând peste 200 de locuri noi pentru copii și 70 de noi locuri de muncă, scoase la concurs pentru desfășurarea activității specifice.
 • Am atras fonduri europene pentru construirea a 3 grădinițe noi în sectorul nostru, care vor respecta normele actuale ale Uniunii Europene privind consumul de energie aproape egal cu zero (NZEB).
 • Voi finanța, în continuare, cursurile opționale pentru copiii din grădinițele noastre, astfel încât accesul la ore de limbi străine sau dans să nu fie o problemă financiară pentru părinți.
Școli și licee
 • Am reclădit din temelii cea mai veche școală din sector: Școala Gimnazială ”Sfânta Treime”. Standardul de calitate pe care l-am impus aici îl vom regăsi în toate unitățile de învățământ din Sectorul 6, care vor fi modernizate, în perioada următoare.

 • Am înființat Bursa Primarului, în cuantum de 5.000 de lei, prin care răsplătim efortul elevilor cu media generală 10. În prezent, peste 1.300 de elevi beneficiază de acest program, de 6 ori mai mulți decât în primul an.
 • Am dublat toate bursele școlare, încurajând performanța, iar astăzi peste 14.000 de elevi sunt recompensați lunar pentru rezultatele școlare obținute.
 • ”Școala după Școală” este un program de succes din Sectorul 6, cel mai amplu de acest tip din România, prin care 6.500 de elevi primesc zilnic hrană caldă și sunt supravegheați de profesori remunerați din bugetul local, pentru activități de tip after-school.
Am atras fonduri europene pentru construirea a cinci clădiri, dedicate activităților de tip ”Școala după Școală”, pentru a susține familiile care au nevoie de programe prelungite în școală pentru copiii lor.
 • Am demarat un alt proiect unic în țară: am construit un amfiteatru în incinta Școlii Gimnaziale ”Regina Maria”. Acolo, elevii pot desfășura activități educaționale și extrașcolare în aer liber, motiv pentru care, în actualul context pandemic, voi extinde proiectul în toate unitățile de învățământ din Sectorul 6.

Învățământul dual și profesional
 • Am amenajat cel mai modern laborator din Romania, SmartLab, cu predarea cursurilor prin tehnologia realității virtuale, imprimante 3D și alte echipamente de ultimă generație, prin care practicile IT sunt deprinse de pe băncile școlilor. Voi continua să construiesc astfel de laboratoare inteligente, în școlile din Sectorul 6.

 • Pentru meseriile actuale și de viitor, am construit laboratoare media și design & fashion, motiv pentru care unitatea de învățământ și-a triplat numărul de solicitări de înscrieri, în ultimii trei ani. Voi continua să susțin învățământul dual, prin înființarea de ateliere în parteneriat cu mediul de afaceri, pentru a le oferi elevilor noștri o meserie căutată.
Învățământul dual și profesional
Școlile din Sectorul 6 devin primele instituții publice din România, adaptate noilor normative europene privind eficiența energetică.
 • Am reușit să obțin fonduri europene pentru modernizarea școlilor din sectorul nostru, în vederea asigurării performanței energetice.
 • Cu această ocazie, am alocat și fondurile necesare dotărilor de ultimă generație, pentru toate sălile de clase ale acestor unități.

Proiectul presupune:
A. reabilitarea energetică complexă a 13 unități de învățământ;
B. construirea a 3 grădinițe și 5 imobile destinate programelor de tip after-school.
 • În acest moment se desfășoară lucrări la 5 dintre cele 13 unități, menționate anterior. Peste 6.000 de elevi și cadre didactice vor beneficia de acest program inovator, pe care îl voi implementa în toate unitățile de învățământ.

 • Programul NZEB este supravegheat direct de către experți acreditați la nivel European și aduce nu doar confort sporit în sălile de curs, ci și îmbunătățirea substanțială a calității aerului în care învață copiii noștri.

Începem noul an școlar în cele mai sigure condiții!
Școala în pandemie:

Indiferent de scenariul propus pentru desfășurarea anului școlar 2020-2021, vă anunț că noi, Sectorul 6, suntem pregătiți!

Așa cum am fost chiar din 27 ianuarie 2020, când am început distribuția de măști medicinale tuturor elevilor și angajaților școlilor, montarea de dispensere cu gel dezinfectant și hârtie în fiecare clasă și dezinfecția, în fiecare zi, a sălilor de curs și a spațiilor comune.

Astăzi, în luna Septembrie, păstrăm toate aceste măsuri, finanțate tot din bugetul local, și le suplimentăm cu dotarea fiecărei clase de curs cu echipamente periferice (laptop cu licență), camere web și conexiune de mare viteză la internet, pentru transmiterea cursurilor în sistem online.
Primăria Sectorului 6 oferă tuturor elevilor și cadrelor didactice, nedidactice și auxiliare, măști din bumbac, refolosibile, pentru a avea garanția că vin în condiții sigure la școală.
Voi continua să susțin toate măsurile necesare combaterii acestei pandemii și să mă asigur că totul va fi bine în comunitatea noastră!

Sportul este cel mai ieftin supliment de sănătate!
Dedic un capitol separat, în cadrul temei privind educația și dezvoltarea copiilor, activității fizice și practicării sportului, încă de la cele mai fragede vârste. Sportul îi disciplinează pe copii, le dezvoltă spiritul de echipă și îi învață să socializeze cu persoanele din jur.
 • Am deschis, pentru elevii Sectorului 6, bazinul de înot de dimensiuni semi-olimpice, de la Școala Gimnazială nr. 311 și am oferit copiilor acces gratuit la cursuri de inițiere în natație.

 • Vom finanța în continuare programul pe care l-am inițiat: ”Salt spre performanță”, prin care elevii din școlile noastre și-au descoperit pasiunea pentru handbal. Programul a crescut de la 50 de copii, înscriși în primul an, la 600 de elevi înscriși acum la antrenamente, iar 3 dintre ei se pregătesc pentru lotul național de juniori.
 • Am deschis toate curțile școlilor și am amenajat terenurile de sport, pentru a le permite copiilor să desfășoare activități sportive, în aer liber, aproape de casă.
Ne dorim copii sănătoși,
vrem o comunitate longevivă!
 • În următorii 4 ani, voi construi săli de sport și voi amenaja terenuri acoperite, echipate cu dotările necesare, în toate unitățile de învățământ în care aceste facilități sunt deficitare.

 • Voi înființa asociația „Sport pentru tineri”, sub autoritatea Consiliului Local Sector 6, prin care să oferim tuturor copiilor din sector acces la practicarea unor sporturi individuale sau de grup, precum fotbal, handbal, volei, baschet, karate, judo, badminton, tenis de masă, tenis de câmp, punând la dispoziția acestora atât antrenori calificați, cât și echipamentele și terenurile sau sălile de sport necesare. Aceste programe se pot desfășura direct sub egida Asociației sau în parteneriat cu asociațiile și cluburile sportive care desfășoară activități în sector.
5 SĂNĂTATEA COMUNITĂȚII NOASTRE
Am deschis, în Sectorul 6, Centrul Medical Sfântul Nectarie, în cadrul căruia funcționează următoarele specializări: stomatologie, oftalmologie, medicină internă, ortopedie, gastroenterologie, recuperare medicală, ginecologie, ORL, chirurgie generală, psihiatrie, pediatrie, cardiologie, dermatologie, endocrinologie, neurologie, pneumologie, neurochirurgie, urologie, psihologie clinică, chirurgie cardio-vasculară, medicina muncii, laborator analize. Clinica are capacitate de diagnostic şi tratament în sistem ambulatoriu, oferind garanția unui act medical competent.
 • Voi aduce, în următorul mandat, serviciile medicale mai aproape de oameni, prin înființarea unor centre medicale, în cartierele Sectorului 6. Aceste unități vor fi subordonate administrativ Centrului Medical Sfântul Nectarie și vor avea drept obiectiv principal prevenția, pentru o serie de afecțiuni cronice, ce apar, de regulă, în societățile moderne.
  Menținem decontarea serviciilor aprobate de Casa de Asigurări a Municipiului Bucuresti și vom oferi gratuitate persoanelor cu venituri reduse, estimând o creștere de la 15.000 la peste 25.000 de beneficiari.

Îmi propun pentru viitorul mandat de primar al Sectorului 6, în parteneriat cu Primăria Capitalei, înființarea unui spital al Sectorului 6 cu o capacitate de 300 de paturi și secție de primiri ugențe.
SĂNĂTATEA COMUNITĂȚII NOASTRE 6
 • Am finalizat procedurile pentru implementarea Sistemului integrat de monitorizare video a celor mai accesate zone din Sectorul 6: unități de învățământ, piețe, marile intersecții, dar și zone din interiorul cartierelor.
 • Toate camerele incluse în Sistem vor fi conectate la un Centru de Monitorizare, aflat în legătură directă cu echipele mobile ale Poliției Locale.
 • Softul de operare a acestui sistem se bazează pe capacitatea de analiză comportamentală, printr-un dispecerat ultra modern, și pe intervenția rapidă a 30 de echipaje permanente, care asigură monitorizarea de la nivelul fiecărei microzone a sectorului nostru.
7 SERVICII SOCIALE
Sectorul 6 a fost reprezentat întotdeauna de o comunitate unită,
în cadrul căreia generații la rând s-au mândrit cu sentimentul apartenenței la un loc pe care l-au numit, simplu: Acasă!

Acasă poate însemna fie casa părintească, fie o locuință în care
doi tineri își încep viața de familie sau un apartament de necesitate provizorie, atunci când anumite persoane întâmpină greutăți
care le vulnerabilizează.

Primarul oamenilor
 • Am demarat construirea unui ansamblu de locuințe sociale, cu 246 de unități locative, ce vor fi gata în mai puțin de 24 de luni. Apartamentele sunt structurate după necesitățile familiilor care le solicită, respectiv 96 garsoniere, 110 apartamente cu 2 camere, 34 apartamente cu 3 camere și 6 apartamente cu 4 camere. Terenul se află în proximitatea tuturor facilităților importante: metrou, piață, școală, grădiniță, parc și teren de sport.
 • Voi înființa programul ”Primii pași în viața de familie”, prin care să acordăm o subvenție lunară tinerilor din sector, cu vârsta până în 35 de ani, pentru a putea accesa o locuință de pe piața liberă.
Iar pentru seniorii Sectorului 6, voi continua atât dezvoltarea programelor de implicare activă în bunul mers al comunității, cât și programele de socializare și dezvoltare personală continuă din cadrul ”Cluburilor Seniorilor”.
8 SERVICII SOCIALE
Am implementat, încă din primele zile de mandat, Taxa Zero pentru cetățenii Sectorului 6. Este cel mai mare program de colectare separată a deșeurilor și de implicare a locuitorilor în strategia de reciclare. În următorul mandat voi extinde acest program la toate asociațiile de proprietari din sector.

În cadrul asociațiilor de proprietari înscrise în acest program, colectarea se realizează pe două fracții: umedă (deșeuri biodegradabile) și uscată (hârtie și carton, sticle, plastic și metal), iar materialele din fracția uscată sunt prelucrate într-o stație modernă de sortare, de la marginea sectorului.
Prin colectarea unui procent de 33% fracție uscată, din totalul deșeurilor predate către operatorul de salubrizare autorizat, asociațiile de proprietari beneficiază de gratuitate pentru acest serviciu public.

Îmi propun pentru viitorul mandat de primar al Sectorului 6, în parteneriat cu Primăria Capitalei, înființarea unui spital al Sectorului 6 cu o capacitate de 300 de paturi și secție de primiri ugențe.
 • Am demarat construirea,
  la nivelul asociațiilor de proprietari, a unor spații de depozitare moderne (ghene de gunoi), exterioare, utilate cu apă curentă, canalizare, energie electrică și un sistem de acces controlat prin cartelă pentru
  fiecare proprietar.
  Vom elimina, astfel, vandalizarea sacilor și a tomberoanelor, dar și depozitele necontrolate de pe domeniul public.
Continuăm împreună!
Toate Asociațiile de Proprietari vor beneficia de aceste spații moderne până la finalul anului 2021 și vor primi gratuit, din partea societății de salubrizare, pubele specifice fracțiilor stabilite la nivel european.
 • Continuăm campania de înlocuire și suplimentare a coșurilor de gunoi stradale, atât pe arterele principale, cât și pe cele secundare.
 • Îmbunătățirea serviciilor de colectare a deșeurilor stradale.
 • Inclusiv deșeurile stradale, colectate amestecat în coșurile de pe domeniul public, trec printr-o etapă de sortare, pentru a transfera, spre valorificare, fracția reciclabilă.
9 SERVICII SOCIALE
RENASC SIMBOLURILE SECTORULUI NOSTRU!
Un proiect emblematic, pe care l-am deblocat odată cu preluarea mandatului de primar, în anul 2016, îl reprezintă transformarea vechiului Cinematograf Favorit într-un adevărat Centru European de cultură, proiecții și expoziții.

Noul Favorit, unic prin anvergura sa în București, va fi dotat cu cinematograf 3D, sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, plus alte două săli de dans și balet cu suprafața de 150 mp fiecare, bibliotecă publică, iar în holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje.

Lucrările la simbolul din inima cartierului Drumul Taberei sunt în grafic și, simultan cu finalizarea lor, vom reamenaja și piațeta din fața fostului cinema, aleile de acces și spațiile verzi, astfel încât întreaga zonă să capete un aspect îngrijit și modern.

Cinematograful Giulești, un alt simbol care va renaște!

Am realizat studiul de fezabilitate și, în curând, vom demara lucrările la acest nou centru cultural, care va găzdui atât spectacole de teatru, de cinema, cât și spații destinate organizării de conferințe și evenimente.

10 Primăria la un click distanță
Zis și făcut!
 • Am asigurat din prima zi de mandat transparența actului administrativ și voi continua să folosesc aceste instrumente care ne aduc mai aproape de cetățeni: organizarea dezbaterilor publice și a ședințelor de consiliu local, transmise online, oferirea de răspunsuri oficiale, punctuale, prin instrumente din Social Media (Facebook, Instagram, etc.).
 • Am publicat bugetul local în format OPEN DATA, astfel încât transparența cheltuirii banului public să fie maximă.
 • Astăzi prin accesarea platformelor online (www.primarie6.ro/servicii-online/ sau pe mobil prin aplicația Taxe Locale 6, disponibil acum pentru dispozitivele Android) poți solicita un loc de parcare sau alte documente necesare, depune petiții online și plăti rolul fiscal sau ratele locuințelor.
Până la finalul acestui an va fi lansată platforma digitală aferentă proiectului Primărie fără hârtie, în care vor putea fi obținute toate documentele necesare în format electronic: certificate de urbanism, avize de funcționare, orar de funcționare, autorizații de funcționare, răspunsuri la petiții, acte scanate din arhiva instituției și multe alte documente.
Pentru mulți,
promisiunile sunt
doar vorbe în vânt.
Pentru mine,
sunt fapte!
Continuăm
împreună!
Rămân omul faptelor
și primarul oamenilor.
Pe 27 septembrie,
votul tău contează!