9
CULTURĂ
RENASC SIMBOLURILE SECTORULUI NOSTRU!

Viitorul comunității noastre nu poate fi gândit fără accesul la cultură, motiv pentru care am realizat toate demersurile pentru a aduce actul cultural în inima cartierelor, mai aproape de oameni.

Un proiect emblematic, pe care l-am deblocat odată cu preluarea mandatului de primar, în anul 2016, îl reprezintă transformarea vechiului Cinematograf Favorit într-un adevărat Centru European de cultură, proiecții și expoziții.

Noul Favorit, unic prin anvergura sa în București, va fi dotat cu cinematograf 3D, sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, plus alte două săli de dans și balet cu suprafața de 150 mp fiecare, bibliotecă publică, iar în holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje.

Lucrările la simbolul din inima cartierului Drumul Taberei sunt în grafic și, simultan cu finalizarea lor, vom reamenaja și piațeta din fața fostului cinema, aleile de acces și spațiile verzi, astfel încât întreaga zonă să capete un aspect îngrijit și modern.

Cinematograful Giulești, un alt simbol care va renaște!

Am realizat studiul de fezabilitate și, în curând, vom demara lucrările la acest nou centru cultural, care va găzdui atât spectacole de teatru, de cinema, cât și spații destinate organizării de conferințe și evenimente.